KONYA / KARAPINAR - TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu

TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu

Sandıklı Mahallesi. Fevzi Çakmak Cd. No 30 Karapınar/Konya
Vizyon
GÜÇLÜ, DİNAMİK, ÖĞRENDİĞİ BİLGİYİ HAYATA UYARLAYABİLEN, İLK ÖNCE AİT OLDUĞU TOPLUMU DÜŞÜNEN BİLGİ VE TERBİYE YÖNÜNDEN DONATILMIŞ BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR.
Misyon
DEĞERLERİMİZ İLE BÜTÜNLEŞEREK EVRENSEL, MANEVİ, İNSANİ DEĞERLERİ ÖZÜMSEYEN, HAYATA HAZIR, MUTLU VE ÖZGÜVEN SAHİBİ, TOPLUMU DÜŞÜNEN BİREYLER İÇİN VARIZ.
OKULUMUZ ORTAÖĞRETİM SINAVLARINDA İKİ TANE TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARMIŞTIR.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Sabah : 08:30 - 11:55 Öğle: 13:20 - 15:50
Ulaşım
Toplu ulaşım araçları ile ve kendi imkanları ile ( Taşıt veya yürüyerek) ulaşım sağlanabilmektedir.
Okulumuza 3 özel servisle öğrenci taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri
Konya ili Karapınar ilçesi sınırları içerisindedir. Okulumuz ilçe merkezinde, ilçemizin güney kısmında, sandıklı mahallesinddir.
Okulumuz ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz halihazırda 18 dersliği ve 450 öğrencisi, 32 öğretmen, bir müdür bir müdür yardımcısı olmak üzere toplam 34 personeli ile eğitim öğretime devam etmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz öğrencileri 2022 yılında girdiği LGS sınavında en düşük puanı 189 ve en yüksek puanı 464 puan olmak üzere almışlardır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz yapılan 2022 LGS sınavında öğrencilerimizin aldığı puanlamaya göre ilçe genelinde, genel ortalamaya göre ilçe birincisidir. 9 öğrenci fen liselerine, 27 öğrenci proje okullarına, 38 öğrencide anadolu liselerine yerleştirilmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuzun 8. sınıfından mezun olan öğrencilerinden %75'i bir üst kademe öğretim kurumuna yerleşmiştir.